教职员工
     高端人才
     招贤纳士
教职员工

胡成业(青年副教授)

2020年06月09日 15:16  点击:[]

胡成业,男,博士,青年副教授,2019年毕业于中国海洋大学。主要从事海洋重金属污染及底栖生态学研究,曾获博士研究生国家奖学金、中国海洋大学水产学院“学术之星”等。近五年来,以第一作者发表论文12篇,共被引用147次,相关研究结果发表在Environmental Pollution、Science of the total Environment、Chemosphere、Marine Pollution Bulletin等环境科学与生态学领域Top期刊,另有1篇论文被评为“F5000中国精品科技期刊顶尖学术论文”。

近5年代表性论文(5篇)

1.Hu, C., J. Dong, L. Gao, X. Yang, Z. Wang, X. Zhang. 2019. Macrobenthos functional trait responses to heavy metal pollution gradients in a temperate lagoon.Environmental Pollution, 253: 1107-1116.(Top期刊)

2.Hu, C., X. Yang, L. Gao, P. Zhang, W. Li, J. Dong, C. Li, X. Zhang. 2019. Comparative analysis of heavy metal accumulation and bioindication in three seagrasses: Which species is more suitable as a bioindicator?Science of the Total Environment, 669: 41-48.(Top期刊)

3.Hu, C., X. Yang, J. Dong, X. Zhang. 2018. Heavy metal concentrations and chemical fractions in sediment from Swan Lagoon, China: Their relation to the physiochemical properties of sediment.Chemosphere, 209: 848-856.(Top期刊)